Sjömansfalu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sjömansfalu

En snabblagad god falukorvsgryta med potatis, lagerblad, skivad lök och en mustig buljong där allt tillagas i en och samma gryta. Detta är med andra ord en perfekt vardagsrätt som är god, mättande och som lämnar lite disk efter sig. Servera med en fräsch tomatsallad och låt det väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva falukorven.
  2. Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Varva potatis, lök och falukorv i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Häll på buljongen och lägg i lagerbladet. Låt koka upp och sjud under lock ca 20 minuter.
  4. Hacka persiljan.
  5. Sallad: Skär salladen i bitar. Dela tomaterna.
  6. Strö persiljan på grytan och servera med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorv och buljong. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Byt ut hälften av buljongen mot lättöl. Servera en klick crème fraiche till, gärna smaksatt med lite senap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 550 g falukorv
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 lagerblad
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Sallad
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2479 kJ / 592 kCal