Sjömansfalu
En snabblagad god falukorvsgryta med potatis, lagerblad, skivad lök och en mustig buljong där allt tillagas i en och samma gryta. Detta är med andra ord en perfekt vardagsrätt som är god, mättande och som lämnar lite disk efter sig. Servera med en fräsch tomatsallad och låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017
Ingredienser
4 portioner
550 g falukorv
900 g fast potatis
1 gul lök
1 rödlök
salt
vitpeppar
1 tsk timjan
1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 lagerblad
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2479 KJ / 592 kCal
Fett32.2 g
Salt5.19 g
Kolhydrater52.3 g
Protein20 g
Kommentarer
Gärna lite dijonkräm till (majonnäs/turkisk med valfri styrka Dijon) och krydda rejält med övriga kryddor
Nina
2024-08-17En ny favorit hos mig! För att jag skulle få med sambon på samma spår så hade jag även i morötter och palsternacka samt att jag hade i lite redning då sambon inte ville ha den för lös i konsistens.
Caroline
2021-03-15Hej alla kockar! Jag brukar ta med mig recept på sånt jag gillar när jag handlar i min butik. De har dessa i ett ställ vid entrén. På en skala mellan 1 och 10 när det gäller att laga mat så kanske jag ligger på 0,3. Har lyckats göra ätbar korv stroganoff och köttfärssås för första gången,54 år gammal! Gillar att vara med och röra i grytan men kan inget.nu till min fråga.. kan jag skiva morötter och palsternacka i samma tjocklek som potatisen för att snitsa till det lite?
Roland
2018-09-12Hej Roland! Vad roligt att höra att det går så bra för dig! Gör du dina grönsaker i samma storlek så blir det snitsigt! Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-09-17