Sjömansfalu

En snabblagad god falukorvsgryta med potatis, lagerblad, skivad lök och en mustig buljong där allt tillagas i en och samma gryta. Detta är med andra ord en perfekt vardagsrätt som är god, mättande och som lämnar lite disk efter sig. Servera med en fräsch tomatsallad och låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2017

Ingredienser
4 portioner
550 g falukorv
900 g fast potatis
1 gul lök
1 rödlök
salt
vitpeppar
1 tsk timjan
1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 lagerblad
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2479 KJ / 592 kCal
Fett32.2 g
Salt5.19 g
Kolhydrater52.3 g
Protein20 g
Kommentarer
Jag hällde i en flaska porter. Det blev gott!
Åsa
2025-02-15Gärna lite dijonkräm till (majonnäs/turkisk med valfri styrka Dijon) och krydda rejält med övriga kryddor
Nina
2024-08-17En ny favorit hos mig! För att jag skulle få med sambon på samma spår så hade jag även i morötter och palsternacka samt att jag hade i lite redning då sambon inte ville ha den för lös i konsistens.
Caroline
2021-03-15