Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sjömansbiff

Sjömansbiffar är en klassisk husmanskost som passar hela familjen. Detta recept på sjömansbiff har relativt kort tillagningstid och smakar gudomligt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa köttet och skär i skivor, som plattas ut lite. Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i tjocka skivor.
  2. Bryn löken i lite matfett i en stekpanna. Ta upp löken. Bryn sedan köttskivorna på båda sidorna i resten av matfettet. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Häll på öl, vatten eller buljong. Tillsätt lagerbladet. Låt puttra under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.
  4. Servera direkt ur grytan med lite hackad persilja över.

För alla

Kontrollera noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att rätten ska räcka till 6 portioner, tillsätt mer potatis samt 3 morötter. Tillsätt mer vätska och kryddning vid behov. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g innanlår
  • 10 potatisar
  • 4 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl vatten eller buljong
  • 1 flaska mörkt öl (33 cl)
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1752 kJ / 419 kCal