Sjömansbiff (i lergryta)
Sjömansbiff i lergryta är en mättande och god gryta av innanlår, lök och potatis i en god sky av öl, köttbuljong och soja. Den möra sjömansbiffen tillagas i lergryta och serveras tillsammans med inlagda rödbetor och isbergssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
6 portioner
500 g innanlår av nöt i tunna skivor
2 msk smör eller margarin
3 gula lökar
10 - 12 potatisar
1 - 1 1/2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk socker
1 flaska öl (33 cl)
1 1/2 dl vatten
eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning)
1 msk soja
finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En klassisk rätt med mycket smak. Valde en porter som gjorde sig riktigt bra i maträtten. Gott!
Jeanette
2023-11-27Går det bra med lövbiff
Lisbeth
2023-10-04Hej Lisbeth! Lövbiff är tunna skivor av innanlår av nöt så det går jättebra. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-05Gjorde denna rätt för ca 30 år sedan. Redan då var den värd 5 👍 Men testa med en mörk öl.
Ronny
2023-09-18