Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sjömansbiff (i lergryta)

Sjömansbiff i lergryta är en mättande och god gryta av innanlår, lök och potatis i en god sky av öl, köttbuljong och soja. Den möra sjömansbiffen tillagas i lergryta och serveras tillsammans med inlagda rödbetor och isbergssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem ev i matfettet i en stekpanna. Skala lök och potatis. Skär dem i skivor. Det går bra att använda matberedare.
  2. Varva potatis, lök och kött i grytan. Börja och sluta med potatisen. Salta, peppra och strö socker mellan de olika lagren. Häll på vätskan och sojan.
  3. Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200°C. Låt grytan stå ca 1½ timme eller tills köttet är mört och potatisen mjuk.
  4. Strö på persilja. Servera inlagda rödbetor eller ättiksgurka och isbergssallad till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g innanlår av nöt i tunna skivor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 gula lökar
  • 12 potatisar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk socker
  • 1 flaska öl (33 cl)
  • 1 1/2 dl vatten
  • eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning)
  • 1 msk soja
  • finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan