Dansk sjömansbiff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dansk sjömansbiff

Bjud på en mumsig "allt-i-ett"-gryta med detta recept på dansk sjömansbiff. Stek först dina biffar och varva dem sedan med lök och potatis i en gryta före du täcker allt med öl och buljong. Timjan och lagerblad ger sjömansbiffen en underbara smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma runda biffar av köttfärsen. Stek dem hastigt i lite av matfettet tills de fått färg på båda sidor.
  2. Skala och skiva löken och stek den gyllenbrun i resten av matfettet. Skala och skiva potatisen i cm-tjocka skivor.
  3. Varva biffar, lök och potatis i en gryta eller kastrull. Häll på öl och köttbuljong tills det precis täcker. Krydda med salt, peppar, timjan och ett lagerblad och låt sakta puttra tills potatisen känns färdig, ca 15 minuter. Smaka av.
  4. Servera med hackad persilja över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 gula lökar
  • 10 potatisar
  • 4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan