Lövbiff med ölbräserad lök och rostad mandelpotatis

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
0
Lövbiff med ölbräserad lök och rostad mandelpotatis

Stekt lövbiff blir saftig bräserad i buljong med öl. Serveras med en kräm med sting från senap, en saftig tomatsallad och rostad potatis direkt från ugnen. Voilà, en symfoni av rustika smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Lövbiff med ölbräserad lök och rostad mandelpotatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g mandelpotatis
1 msk olja
salt
peppar

Senapskräm

1/2 ask persilja (1/2 ask motsvarar 20 g)
2 dl smetana
1 msk senap

Tomatsallad

1 rödlök
3 tomater
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja

Lövbiff

1 purjolök
ca 600 g lövbiff
1 msk smör eller margarin
1 lagerblad
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl öl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2843 KJ / 680 kCal
Fett34.6 g
Kolhydrater46.9 g
Protein39.5 g

Testa liknande recept

Tomatrisotto med lövbiff
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portergryta med fänkål och apelsin
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudelpanna med lövbiff
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med potatisgratäng och cosmopolitansallad
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädelostfylld lövbiff med snabb ättiksgurka
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lövbiff med persiljesmör och broccoli
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga