Lövbiff med ölbräserad lök och rostad mandelpotatis
Stekt lövbiff blir saftig bräserad i buljong med öl. Serveras med en kräm med sting från senap, en saftig tomatsallad och rostad potatis direkt från ugnen. Voilà, en symfoni av rustika smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g mandelpotatis
1 msk olja
salt
peppar
Senapskräm
1/2 ask persilja (1/2 ask motsvarar 20 g)
2 dl smetana
1 msk senap
Tomatsallad
1 rödlök
3 tomater
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Lövbiff
1 purjolök
ca 600 g lövbiff
1 msk smör eller margarin
1 lagerblad
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl öl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2843 KJ / 680 kCal
Fett34.6 g
Kolhydrater46.9 g
Protein39.5 g
Kommentarer