Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lövbiff med ölbräserad lök och rostad mandelpotatis

Stekt lövbiff blir saftig bräserad i buljong med öl. Serveras med en kräm med sting från senap, en saftig tomatsallad och rostad potatis direkt från ugnen. Voilà, en symfoni av rustika smaker!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostad potatis: Dela potatisen på längden och lägg i en bunke. Ringla över oljan, krydda med salt och peppar. Vänd runt.
  3. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Senapskräm: Hacka persiljan, blanda den med smetana och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tomatsallad: Skala löken, skiva den och tomaterna och blanda. Vänd ner vinäger och olivolja, salta och peppra.
  6. Lövbiff: Ansa och skiva purjolöken. Stek lövbiffen i matfettet i en stekpanna och lägg över i en vid kastrull med lock. Lägg i purjolöken och lagerbladet. Häll på buljong och öl och låt koka upp under lock.
  7. Servera köttet med potatis, tomatsallad och senapskrämen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • 900 g mandelpotatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Senapskräm
  • 1/2 ask persilja (1/2 ask motsvarar 20 g)
  • 2 dl smetana
  • 1 msk senap
Tomatsallad
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lövbiff
  • 1 purjolök
  • ca 600 g lövbiff
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 lagerblad
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl öl
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2843 kJ / 680 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer