Singapore chili wok

103
11
Singapore chili wok

En lätt måltid med mycket smak får du om du gör en Singapore chili wok. Här strimlas lövbiff och steks med broccoli, salladslök, vitlök, ingefära och chili där hoisinsås tillsätts mot slutet. En oemotståndlig doft sprider sig i köket. Servera ihop med ris och toppa med resten av salladslöken.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015

Singapore chili wok

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
ca 500 g lövbiff
250 g broccoli
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 röd peppar
1 lime (skal och 1/2 msk saft för 4 port)
1 msk olja
2 dl hoisinsås
1 kruka koriander
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. Kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Emma

2022-02-09

Supergott! Vi la till lite soya i såsen och chilioljan från Bang Bang kyckling receptet :)

Lisa

2021-02-04

Supergott!

Matilda

2020-06-25

Kan man frysa in denna rätt?

Redaktionen ICAse

2020-06-25

Hej Matilda! Vi har inte testat det men det går säkert bra att frysa. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2337 KJ / 558 kCal
Fett 9 g
Salt 367 g
Kolhydrater 76 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden