Singapore chili wok
En lätt måltid med mycket smak får du om du gör en Singapore chili wok. Här strimlas lövbiff och steks med broccoli, salladslök, vitlök, ingefära och chili där hoisinsås tillsätts mot slutet. En oemotståndlig doft sprider sig i köket. Servera ihop med ris och toppa med resten av salladslöken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
ca 500 g lövbiff
250 g broccoli
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 röd peppar
1 lime (skal och 1/2 msk saft för 4 port)
1 msk olja
2 dl hoisinsås
1 kruka koriander
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 558 kCal
Fett9 g
Salt3.67 g
Kolhydrater76 g
Protein40 g
Kommentarer
Supergott! Vi la till lite soya i såsen och chilioljan från Bang Bang kyckling receptet :)
Emma
2022-02-09Supergott!
Lisa
2021-02-04Kan man frysa in denna rätt?
Matilda
2020-06-25Hej Matilda! Vi har inte testat det men det går säkert bra att frysa. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-25