Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Singapore chili wok

En lätt måltid med mycket smak får du om du gör en Singapore chili wok. Här strimlas lövbiff och steks med broccoli, salladslök, vitlök, ingefära och chili där hoisinsås tillsätts mot slutet. En oemotståndlig doft sprider sig i köket. Servera ihop med ris och toppa med resten av salladslöken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla lövbiffen. Skär ner broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
  3. Ansa och strimla salladslöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Kärna ur och strimla chilin. 
  4. Skölj limen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
  5. Hetta upp oljan i en panna, gärna en wokpanna. Stek lövbiff och broccoli hastigt tills de börjat ta färg. Tillsätt sedan hälften av salladslöken, vitlök, ingefära, chili och fräs någon minut under omrörning.
  6. Blanda ner hoisinsåsen och låt koka upp.
  7. Hacka koriandern grovt, rör ner den i grytan tillsammans med limeskal och limesaft. Smaka av med salt.
  8. Servera grytan tillsammans med riset. Garnera med resten av salladslöken.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. Kan innehålla gluten. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • ca 500 g lövbiff
  • 250 g broccoli
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 röd peppar
  • 1 lime (skal och 1/2 msk saft för 4 port)
  • 1 msk olja
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 kruka koriander
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2337 kJ / 558 kCal