Saffransbollar
Gyllene, söta smakbomber! Ge den klassiska havrebollen en julig uppdatering genom att tillsätta saffran i smeten. Rulla saffransbollarna i smält vit choklad och rostade kokosflingor före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
20 bollar
2 dl riven kokos
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 msk vatten
4 dl havregryn
200 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
100 g smält vit choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi765 KJ / 183 kCal
Fett13 g
Salt0.3 g
Kolhydrater14 g
Protein1 g
Kommentarer
Det smakar för mycket smör, det tar över alla andra smaker, jag hade även haft i mindre socker om jag gjort om detta då det blir för sött, jag undrar om saffranet bidrar något överhuvudtaget då andra smaker tar över
Sarah
2024-11-28Har det inte blivit fel i receptet med tanke på att det gick åt 200 g vit choklad istället för 100 g när jag gjorde dessa? Tycker att det blir i smörigaste laget så jag tycker att det borde varit 100 g smör och 200 g choklad i receptet. Tvärtom alltså. Tog 1 påse saffran vilket var precis lagom. Gjorde också bollarna hälften så stora. Annars var smaken fin.
Kerstin
2023-12-21Ska man blanda chokladen med kokosen innan, eller först doppa i chokladen och sen kokosen?
Lena
2022-12-18Hej Lena! Tack för din fråga, vi har nu förtydligat receptet. Du ska först doppa dem i choklad och sedan rulla i kokos. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-19