Silviakaka med saffran

Silviakaka kallas ibland för solkaka och den här silviakakan, med saffran, gör verkligen det namnet rättvisa. Här får du ett recept på en klassisk kaka med modern touch av saffranskryddan. Silviakakan med saffran gör du enklast i en långpanna. Och det behövs, för den kommer ha en strykande åtgång, det lovar vi.

Ingredienser
30 bitar
6 ägg
6 dl strösocker
3 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 dl vatten
2 msk smör (till formen)
Glasyr
400 g smör
4 dl strösocker
2 1/2 msk vaniljsocker
5 äggulor
Garnering
4 dl rostade kokoschips (kokosflakes)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stVarmluftsugn?
Anneli
Hej Anneli! Det är över/undervärme på ugnen som gäller:-) Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Ska inte ljuga, detta var ganska svårt
Olle
Ska det vara Normal lr Osaltat Smör? Spelar ingen roll kanske, så länge man inte tar Extrasaltat Smör iaf ?!
Rosmarie
Hej Rosmarie! Det här receptet är bakat med normalsaltat smör. Det går bra med osaltat med, saltat då blir nog kakan väl salt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Lätt begripligt Stina
Stina
Stämmer det med 400g smör och 5 äggulor i glasyren, låter väldigt mycket.
Margreth
Gjorde dubbel sats glasyr och hade i rom som jag lagt in saffranen i. Det vart inte tråkigt kan jag säga! Mums
Sally
6 ägg till kakan o 5 äggulor till glasyren.
Lotta
Hur kommer det sig att måtten i denna och de i den vanliga Silviakakan skiljer sig åt så mycket, trots att det blir samma antal bitar? Ex fyra ägg mot sex ägg etc? https://www.ica.se/recept/silviakaka-724250/
Sandra