Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Silverlök- och olivmuffins

Bastanta olivmuffins med silverlök är en njutbar upplevelse både för öga och gom. Passar perfekt till maten eller så kan du äta dina muffins i sin ljuvliga enkelhet tillsammans med en god öl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala löken. Skär den ena löken i tunna ringar. Finhacka den andra. Hacka oliverna.
  3. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt, socker och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i matberedare.
  4. Tillsätt lök- och olivhack, ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
  5. Fördela smeten i en lätt smord muffinspanna med 12 hål (för 12 st). Lägg en lökring på toppen av varje muffins. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Låt muffinsen stå kvar i pannan en kort stund innan de stjälps upp och får kallna på galler. Servera muffinsen till ett glas öl.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 2 silverlökar
  • 20 gröna oliver med pimento
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 4 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden