Vaniljcupcakes med strössel och frosting

282
2
Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Bjud på dessa supergulliga cupcakes med vaniljsmak bakade helt utan gluten, mjölk och ägg. Den vågade garnerar med lakritsströssel och hallonfrosting.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Ingredienser

12 st cupcakes
100 g
mjölkfritt margarin
2 dl
sojamjöl
1 dl
rismjöl
1 1/2 dl
potatismjöl
2 1/2 dl
socker
1/2 msk
bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
1/2 tsk
salt
5 msk
äppelmos
finrivet skal av 1/2
citron
1 1/2 dl
varmt vatten

Garnering

blandat strössel + vaniljfrosting eller lakritsströssel + hallonfrosting (se länk nedan)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

282

Kommentarer

Nina

2014-08-15

Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.

Nina

2014-08-15

Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.

Testa liknande recept