Vaniljcupcakes med strössel och frosting

288
2
Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Bjud på dessa supergulliga cupcakes med vaniljsmak bakade helt utan gluten, mjölk och ägg. Den vågade garnerar med lakritsströssel och hallonfrosting.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Ingredienser

12 st cupcakes
100 g mjölkfritt margarin
2 dl sojamjöl
1 dl rismjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 dl socker
1/2 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
5 msk äppelmos
finrivet skal av 1/2 citron
1 1/2 dl varmt vatten

Garnering

blandat strössel + vaniljfrosting eller lakritsströssel + hallonfrosting (se länk nedan)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

288

Kommentarer

Nina

2014-08-15

Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.

Nina

2014-08-15

Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.