Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Bjud på dessa supergulliga cupcakes med vaniljsmak bakade helt utan gluten, mjölk och ägg. Den vågade garnerar med lakritsströssel och hallonfrosting.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Ingredienser
12 st cupcakes
100 g mjölkfritt margarin
2 dl sojamjöl
1 dl rismjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 dl socker
1/2 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
5 msk äppelmos
finrivet skal av 1/2 citron
1 1/2 dl varmt vatten
Garnering
blandat strössel + vaniljfrosting eller lakritsströssel + hallonfrosting (se länk nedan)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.
Nina
2014-08-15Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.
Nina
2014-08-15