Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Bjud på dessa supergulliga cupcakes med vaniljsmak bakade helt utan gluten, mjölk och ägg. Den vågade garnerar med lakritsströssel och hallonfrosting.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Ingredienser
12 st
100 g mjölkfritt margarin
2 dl sojamjöl
1 dl rismjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 dl socker
1/2 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
5 msk äppelmos
finrivet skal av 1/2 citron
1 1/2 dl varmt vatten
Garnering
blandat strössel + vaniljfrosting eller lakritsströssel + hallonfrosting (se länk nedan)
Gör så här
00:18:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.
Nina
2014-08-15Tack för ett äggfritt recept som är lätt att lyckas med! Istället för 12 st muffinsformar använde jag veckade formar i metall. Smeten räcker då till 25-30 st och storleken passar bättre på barnkalas.
Nina
2014-08-15