Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vaniljcupcakes med strössel och frosting

Bjud på dessa supergulliga cupcakes med vaniljsmak bakade helt utan gluten, mjölk och ägg. Den vågade garnerar med lakritsströssel och hallonfrosting.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st cupcakes portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält margarinet. Pensla en muffinsplåt med lite av det smälta margarinet.
  3. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarin, äppelmos, citronskal och vatten. Vispa med en ballongvisp tills ev klumpar är borta.
  4. Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. De ska vara torra i mitten, testa med en sticka eller gaffel för att vara helt säker. Ta ut och låt svalna något innan de lyfts ur muffinsplåten.
  5. Garnering: Blanda ihop valfri frosting från receptet Frosting x 2. Bred ett tunt lager frosting runt cupcaken där bakformen vanligtvis brukar sitta. Rulla kanten i strössel.
  6. Spritsa eller klicka ut ytterligare frosting på toppen av cupcaken.
  7. Låt gärna stå i kylen ca 10 minuter före servering så att frostingen hinner sätta sig.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 st cupcakes
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl sojamjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 1/2 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 5 msk äppelmos
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 dl varmt vatten
Garnering
  • blandat strössel + vaniljfrosting eller lakritsströssel + hallonfrosting (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?