Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Poppy seed muffins

Recept på annorlunda och utsökta poppy seed muffins med glasyr. Till muffinsen behöver du bland annat apelsin, citron, vallmofrö, banan, ägg, mjölk och honung. När du gräddat muffinsen penslar du på en glasyr av honung och apelsinsaft. Gott på kalas.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt margarinet och blanda ordentligt med elvisp eller i matberedare. Blanda i de rivna apelsin- och citronskalen samt vallmofröna och den mosade bananen.
  3. Blanda äggvitorna med mjölken och tillsätt det tillsammans med honungen. Blanda väl och fördela i smorda muffinsformar eller muffinsplåt med 12 hål (för 12 st).
  4. Grädda i ca 15 minuter.
  5. Glasyr: Värm honung och apelsinsaften några minuter tills det tjocknar. Pensla på glasyren när muffinsen är klara och har svalnat lite.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 25 g smält margarin
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk vallmofrö
  • 1 mosad banan
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl flytande honung
Glasyr
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 msk pressad apelsinsaft
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer