Rysk sillbakelse

12
0
Rysk sillbakelse

Inled påskmiddagen med en rysk sillbakelse. Den påminner om en svensk sillsallad, fast lite godare och mycket snyggare. Extra smidig blir det med färdiginlagd sill. Lägg ihop bakelserna strax före servering, så hinner inte rödbetan ”blöda igenom” så mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Rysk sillbakelse

Ingredienser

8 portioner
4 potatisar (à ca 100 g)
4 rödbetor (à ca 100 g)
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 rödlök
1 syrligt äpple (t ex granny smith)
2 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
8 skivor osötat rågbröd
finskuren gräslök till garnering

För alla

Gör glutenfritt: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche och kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2029 KJ / 485 kCal
Fett 37 g
Salt 3.71 g
Kolhydrater 27 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden