Rysk sillbakelse

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
0
Rysk sillbakelse

Inled påskmiddagen med en rysk sillbakelse. Den påminner om en svensk sillsallad, fast lite godare och mycket snyggare. Extra smidig blir det med färdiginlagd sill. Lägg ihop bakelserna strax före servering, så hinner inte rödbetan ”blöda igenom” så mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Rysk sillbakelse

Ingredienser

8 portioner
4   potatisar (à ca 100 g)
4   rödbetor (à ca 100 g)
1   förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
1/2   rödlök
1   syrligt äpple (t ex granny smith)
2 dl  majonnäs
1 dl  vispgrädde
8   skivor osötat rågbröd
finskuren gräslök till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche och kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett37 g
Salt3.71 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Ryska sillen med honung och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlökssill med citron
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tranbärssill med apelsin
Betyg 3.1 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltallrik
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Srirachasill
Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga