Sillmacka med örtmajonnäs

Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sillmacka med örtmajonnäs

Få rätter är så förknippade med sommaren som en traditionell sillmacka. Färsk potatis, matjessill och krispig rädisa och gurka tar plats på en skiva stekt rågbröd och toppas med krämig citron- och örtmajonnäs. 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Fyra skivor rågbröd på en skärbräda med sill och potatis som delvis täcks av örtmajonnäs som dekorerats med rädisor, gurka och gräslök.

Ingredienser

4 portioner
4 kokta kalla eller ljumna potatisar (à ca 70 g)
4 rädisor
1/4 gurka
1 dl majonnäs
1 dl blandade örter (t ex basilika och dill)
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
4 skivor rågbröd
25 g smör
1 förp matjessill hela filéer (à 570 g)
2 msk finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett42 g
Salt5.5 g
Kolhydrater41 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Sillbruschetta
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörrebröd med sill
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessill med kokta gulbetor
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltallrik med pepparrot
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad