Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil
![Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139623/cf_259/matjessillpanna_med_ragbrod__orter_och_graddfil.jpg)
Smarriga sillen! Men i stekpannan? Javisst, denna matjessillpanna är lika god som den är lättlagad. Med härliga ingredienser som gräslök, bladpersilja och färskpotatis får du enkelt till smaken av svensk sommar.
![Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139623/cf_259/matjessillpanna_med_ragbrod__orter_och_graddfil.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka bladpersilja
4 skivor rågbröd
400 g kokt potatis
2 msk smör
salt och svartpeppar
1 förp matjessill (à 200 g)
1 dl gräddfil
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1355 KJ / 324 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein9 g
Kommentarer