Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN |

Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil

Smarriga sillen! Men i stekpannan? Javisst, denna matjessillpanna är lika god som den är lättlagad. Med härliga ingredienser som gräslök, bladpersilja och färskpotatis får du enkelt till smaken av svensk sommar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva löken. Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån. Plocka av persiljebladen. Bryt rågbrödet i bitar. Skär potatisen i centimetertjocka skivor.
  2. Stek rågbröd, potatis och lök i smöret i en het stekpanna tills potatisen är gyllenbrun och brödet rostat. Dra av från värmen och krydda med salt och peppar.
  3. Låt sillen rinna av. Lägg på sillen och klicka på gräddfilen. Strö över örterna och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • 4 skivor rågbröd
  • 400 g kokt potatis
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 förp matjessill (à 200 g)
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1355 kJ / 324 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer