Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil

Smarriga sillen! Men i stekpannan? Javisst, denna matjessillpanna är lika god som den är lättlagad. Med härliga ingredienser som gräslök, bladpersilja och färskpotatis får du enkelt till smaken av svensk sommar.

Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1/2   kruka gräslök
1/2   kruka bladpersilja
4   skivor rågbröd
400 g  kokt potatis
2 msk  smör
salt och svartpeppar
1   förp matjessill (à 200 g)
1 dl  gräddfil

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1355 KJ / 324 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Dill- och kaprissill
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesill med brynt citronsmör och ägg
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubbesill
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillsallad med äpple, selleri och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga