UNDER 15 MIN |

Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil

Smarriga sillen! Men i stekpannan? Javisst, denna matjessillpanna är lika god som den är lättlagad. Med härliga ingredienser som gräslök, bladpersilja och färskpotatis får du enkelt till smaken av svensk sommar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva löken. Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån. Plocka av persiljebladen. Bryt rågbrödet i bitar. Skär potatisen i centimetertjocka skivor.
  2. Stek rågbröd, potatis och lök i smöret i en het stekpanna tills potatisen är gyllenbrun och brödet rostat. Dra av från värmen och krydda med salt och peppar.
  3. Låt sillen rinna av. Lägg på sillen och klicka på gräddfilen. Strö över örterna och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • 4 skivor rågbröd
  • 400 g kokt potatis
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 förp matjessill (à 200 g)
  • 1 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 1355 kJ / 324 kCal