Sillmacka med örtmajonnäs

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Sillmacka med örtmajonnäs

Få rätter är så förknippade med sommaren som en traditionell sillmacka. Färsk potatis, matjessill och krispig rädisa och gurka tar plats på en skiva stekt rågbröd och toppas med krämig citron- och örtmajonnäs. 

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Sillmacka med örtmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4   kokta kalla eller ljumna potatisar (à ca 70 g)
4   rädisor
1/4   gurka
1 dl  majonnäs
1 dl  blandade örter (t ex basilika och dill)
1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
4   skivor rågbröd
25 g  smör
1 förp  matjessill hela filéer (à 570 g)
2 msk  finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2575 KJ / 615 kCal
Fett42 g
Salt5.5 g
Kolhydrater41 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Sillbruschetta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tre små smörrebröd
Betyg 2.7 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga