Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sillbruschetta

Sillbruschetta är en fenomenal rätt. Lätt att göra, smakar fantastiskt och är typisk sommarmat! Potatis, rädisor och matjesfiléer på mörkt rågbröd toppas med crème fraiche med dill. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatis och rädisor i skivor. Dela sillen på längden.
  2. Grilla eller rosta bröden. Bre på smör direkt så att det smälter.
  3. Lägg potatis och rädisor på bröden. Klicka på crème fraiche och mal över peppar.
  4. Lägg på sillen och strö över gräslök.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd laktosfri crème fraiche, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre), byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kokta potatisar
  • 6 rädisor
  • 4 matjessillfiléer (à ca 300 g)
  • 4 stora skivor mörkt rågbröd
  • smör
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB