Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med surströmming

Tunnbrödsrulle med surströmming är en snabblagad och god mättande rätt som passar utmärkt att ha med sig på picknick. Om det är någon som inte gillar surströmming kan du byta ut den mot till exempel matjessill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör först en röra genom att tärna äpplet fint, finhacka löken och röra samman med crème fraiche.
  2. Salta, peppra och smaksätt med dill efter eget tycke.
  3. Smöra tunnbrödet, skiva potatisen och lägg ut över ena halvan av brödet.
  4. Sprid ut några bitar strömmingsfiléer och klicka på en sked röra. Vik samman (som en tortilla) och njut!

För alla

Vegetariskt: byt ut surströmmingen mot grillad, inlagd aubergine.
För barn och vuxna som inte äter surströmming, gör med matjessill istället.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter.
Gör glutenfri: använd glutenfria majstortillas eller glutenfria pannkakor och gör crêpesliknande rullar.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 krispigt äpple
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • färsk dill
  • rumsvarmt extrasaltat smör
  • 5 kokta mandelpotatisar
  • 4 runda mjuka tunnbröd
  • 3 surströmming (fileér)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer