Tunnbrödsrulle med surströmming
Tunnbrödsrulle med surströmming är en snabblagad och god mättande rätt som passar utmärkt att ha med sig på picknick. Om det är någon som inte gillar surströmming kan du byta ut den mot till exempel matjessill.
Ingredienser
4 portioner
1/2 krispigt äpple
1/2 rödlök
1 dl crème fraiche
salt
peppar
färsk dill
rumsvarmt extrasaltat smör
4 - 5 kokta mandelpotatisar
4 runda mjuka tunnbröd
2 - 3 surströmming (fileér)
För alla
Vegetariskt: byt ut surströmmingen mot grillad, inlagd aubergine.
För barn och vuxna som inte äter surströmming, gör med matjessill istället.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter.
Gör glutenfri: använd glutenfria majstortillas eller glutenfria pannkakor och gör crêpesliknande rullar.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Allt är bra bara jag slipper äpplet
Lars-ola
2009-08-19