Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nubbesallad med mandelpotatis

Nubbesallad med mandelpotatis är ett jättegott tillbehör. Den krämiga och smakfulla röran med sill, lök och potatis är helt suverän inrullad i mjukt tunnbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av. Skala potatis, ägg och lök.
  2. Skär sill, potatis och lök i tärningar. Mosa äggen. Hacka dill och gräslök.
  3. Blanda alla ingredienser med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela nubbesalladen i tunnbröden och rulla ihop dem. Skär i bitar.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Varva röran med kavring och skär i snittar. Bra drinktilltugg!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket 5-minuters sill (à 420 g)
  • 4 stora kokta mandelpotatisar
  • 2 löskokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 bitar mjukt tunnbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 598 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden