Sillfiléer på spett med topping

Ett modernt, nytt och snyggt sätt att servera sill på. Trä sillfiléer på spett och toppa med goda röror. Perfekta små munsbitar på brunchen eller på buffébordet. Här bjuder vi på sillspett med fyra olika röror som alla är lika goda. Servera såserna och brödcrumble vid sidan om eller dekorera spetten före servering.

Ingredienser
30 st
Sill
10 hela filéer 5-minuterssill
30 trägrillspett
Senap, kapris och kavring
2 dl majonnäs
2 msk skånsk senap
2 msk flytande honung
salt
svartpeppar
3 skivor kavring
3 msk smör
1 msk senapsfrön
1 dl kapris
Örtcrème
2 dl majonnäs
50 g färsk dill
50 g färsk persilja
1/2 dl flytande honung
1 msk crème fraiche
Chili, sirap och citron
1 dl sirap
1/2 dl citronsaft
2 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 dl olivolja
Soja, chili och sesam
2 dl majonnäs
2 tsk srirachasås
1 tsk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk rostade svarta sesamfrön
Gör så här
Näringsberäkningen är ett genomsnitt per spett.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi923 KJ / 228 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentar
Var tog chilin vägen i sista röran som heter "Soja, chili och sesam"? Jag ser den inte i ingredienserna eller i instruktionen....
Lotta
2025-04-09Hej Lotta! Ja, det var verkligen en bra fråga! Nu har jag uppdaterat receptet! Tack för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-09