Lime- och vitlökssill

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
1
Lime- och vitlökssill

En krämig sill med uppfriskande lime går snabbt att göra med färdig inläggningssill. En suveränt enkel sillinläggning som servas med knäckebröd eller kavring och gärna en smakrik lagrad ost. Passar lika bra till julbordet som på midsommarbuffén.

Lime- och vitlökssill

Ingredienser

8 bufféportioner
2   förp 5-minuters inläggningssill (hela filéer, à 420 g)
1   vitlöksklyfta
4   salladslökar
1   lime
2 dl  crème fraiche
2 msk  majonnäs
salt och svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Hade ingen salladslök men tog lite gräslök istället

Kristina

2023-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1522 KJ / 365 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rödlökssill med balsamvinäger och honung
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryska sillen med honung och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga