UNDER 30 MIN | Enkel

Lime- och vitlökssill

En krämig sill med uppfriskande lime går snabbt att göra med färdig inläggningssill. En suveränt enkel sillinläggning som servas med knäckebröd eller kavring och gärna en smakrik lagrad ost. Passar lika bra till julbordet som på midsommarbuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
  2. Skala och riv vitlöken. Ansa och skiva salladslökarna. Riv det yttersta skalet av limen. Blanda allt med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner sillen i såsen och låt gärna ligga några timmar för att få mer smak.
  4. Servera sillen på knäckebröd eller kavring.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (hela filéer, à 420 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 salladslökar
  • 1 lime
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1522 kJ / 365 kCal