Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sill med rött och grönt hack

För dig som tycker om sill är det här ett strålande recept. Placera sillen i mitten av tallriken och lägg upp en blandning av ägg, rödbetor, gurka, lök och kapris runt om. Servera sedan tillsammans med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt matjessillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Lägg sillbitarna på ett serveringsfat.
  2. Hårdkoka tre av äggen (för 8 port). Vispa det fjärde ägget kraftigt med senap och vinäger med elvisp eller i en liten matberedare.
  3. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under omrörning.
  4. Rör i gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Bred såsen över sillen.
  5. Skala äggen. Hacka ägggula och -vita, rödbetor, gurka, lök och kapris i grupper runt sillen. Servera med nykokt färskpotatis och knäckebröd

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk matjessill (à 570 g)
  • 4 ägg
  • 2 msk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 1/2 dl olja
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 4 inlagda rödbetor
  • 2 ättiksgurkor
  • 1 gul lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?