Knäcketårta med citronfärskost och sill
Knäckebröd, sill, ägg, gräslök och dill samt krämig färskost. Av detta skapar du en härlig knäcketårta. Den krämiga osten smaksätts med citron och sedan är det bara att lägga ut allt på ett gott knäckebröd. Toppa med krispiga rädisor och njut en god knäcketårta.
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
1 knippe rädisor (à 300 g)
1/2 citron (rivet skal och färskpressad saft)
200 g naturell färskost av cream cheese typ
1 krm salt
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp färsk dill (à 20 g)
230 g sill (gärna inlagd, fransk löksill eller matjessill)
2 stora runda knäckebröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1762 KJ / 421 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein14 g
Kommentarer