Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sill i kapprock med purjo och dill

Sill i kapprock med purjo och dill är en snabblagad och festlig rätt för sillfantasten. Lägg sillpaketen på tallrikar och servera med kokt potatis och bröd och kanske en gräddfilsklick till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och låt dem rinna av på hushållspapper. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs den lätt i lite matfett i en panna. Skölj och hacka dillen.
  2. Klipp en rundel ur smörgåspapperen. Smörj dem på mitten med lite av matfettet. Lägg en sillfilé på varje papperssnitt. Fördela purjolök, dill och en smörklick över sillen. Vik ihop papperet så att det blir en halvcirkel. Gör därefter små vikningar utmed den runda kanten. Tryck till dem så att de inte lossnar.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller liten långpanna. Lägg i sillpaketen och stek dem på spisen eller mitt i ugnen i 250°C ca 10 min.
  4. Lägg dem på tallrik och servera med kokt potatis och bröd. Ev en gräddfilsklick till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk urvattnade saltsillfiléer (à 420 g)
  • 1 1/2 purjolökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 knippe dill
  • 4 smörgåspapper
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden