Nubbesallad (lättare variant) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nubbesallad (lättare variant)

Nubbesallad, det klassiska tillbehöret med sill och potatis, som du serverar vid midsommarbordet. Denna enklare variant på nubbesalladen garnerar du med finhackat ägg och lite dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Låt matjessillen rinna av och finhacka den.
  2. Blanda purjolök, dill, mini fraiche, majonnäs och kaviar. Tärna potatisar och vänd ner i röran tillsamman med rödlök och sill.
  3. Ta ut 8 rundlar (för 8 st) t ex med ett litet glas av brödet. Lägg på nubberöran.
  4. Garnera med finhackat ägg och lite dill.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 2 rödlökar
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 dl mini fraiche
  • 2 dl fettfri majonnäs
  • 2 dl rökt kaviar
  • 5 1/2 kokta kalla potatisar
  • 8 skivor grovt bröd
Garnering
  • 2 kokta ägg
  • dill
Lägg till i inköpslistan