Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sill i ätbar kapprock

Ett lyxigt recept på sill i ätbar kapprock som passar bra till fest eller varför inte till midsommar. Du gör det av bland annat jäst, mjöl, saltsillfiléer, ägg, dill och lök. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjöl, salt, olja och ljummet vatten. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa ca 30 minuter.
  3. Låt sillen rinna av. Skiva äggen. Hacka dillen. Skala och skiva löken.
  4. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk. Knåda ihop och dela den i 4 delar (för 4 port). Kavla ut varje del till en tunn rund kaka.
  5. Lägg äggskivor mitt på varje degrundel, därefter sill, dill och överst lök. Vik ihop dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Stäng av ugnen när degen fått lämplig färg, men låt "kapprockarna" stå kvar i eftervärmen några minuter till. Servera gärna med Rättika med äpple och senapsfrö.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 paket urvattnade saltsillfiléer (à 420 g)
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 gul lök
  • 1 ägg till pensling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?