Paj med krispig nötbotten och den lenaste chokladmoussen. Få kan gissa den hemliga ingrediensen i moussen – nämligen avokado! Se till att den är mogen, men inte brun, för bästa smak. En lika sagolikt god som dessert, som är helt vegansk.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2016
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Catherine
2020-10-26Varför ska man klä formen i plast?
Redaktionen ICAse
2020-11-09Hej Catherine! Tack för din fråga. Pajformen behöver faktiskt inte kläs i plast så vi har tagit bort det i texten. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
Julia
2020-09-18Detta är väl leilas recept? Borde inte hon nämnas i beskrivningen då?
Redaktionen ICAse
2020-09-21Hej Julia! Tack för din fråga. Det stämmer det är Leila Lindholm som är receptkreatör till detta recept vilket tidningen Buffé lyfte i mars 2016, där anges hennes namn. Hälsningar Ulrika
Anna-karin
2020-08-20Är verkligen dadlar, avokado och agavesirap som fraktats hit från andra sidan jorden mer klimatsmart än t.ex socker, margarin och ägg som producerats här? Tycker det är svårt att veta hur man ska tänka.
Redaktionen ICAse
2020-09-01Hej Anna-Karin! Ja det är klurigt att veta hur man ska göra. Vi har valt att ändra klimatreferensen i ingressen till detta recept eftersom vi endast klimatberäknar middagar. Här är en artikel där du kan läsa mer om växtbaseradkost och klimatet https://www.ica.se/buffe/artikel/ata-vaxtbaserat-bast-for-klimatet/ och via denna länk kan du se hur just du kan påverka ditt klimatavtryck genom maten som du äter https://www.ica.se/appar-och-tjanster/klimatmal/ Hoppas detta är till hjälp. Hälsningar Ulrika