UNDER 30 MIN | Enkel

Silky vegan chocolate mousse pie

Paj med krispig nötbotten och den lenaste chokladmoussen. Få kan gissa den hemliga ingrediensen i moussen – nämligen avokado! Se till att den är mogen, men inte brun, för bästa smak. En lika sagolikt god som dessert, som är helt vegansk.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare.
  2. Tryck ut massan i pajform, ca 22 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Mousse: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  4. Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet med moussen.
  5. Garnera pajen med hyvlad mörk choklad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 175 g skalade, rostade hasselnötter
  • 120 g urkärnade dadlar
Chokladmousse
  • 4 mogna avokador
  • 2 - 3 msk kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl agavesirap
  • 1 krm flingsalt
  • hyvlad mörk choklad till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 1209 kJ / 289 kCal