Silky vegan chocolate mousse pie

Paj med krispig nötbotten och den lenaste chokladmoussen. Få kan gissa den hemliga ingrediensen i moussen – nämligen avokado! Se till att den är mogen, men inte brun, för bästa smak. En lika sagolikt god som dessert, som är helt vegansk.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
10 bitar
175 g skalade, rostade hasselnötter
120 g urkärnade dadlar
Chokladmousse
4 mogna avokador
2 - 3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl agavesirap
1 krm flingsalt
hyvlad mörk choklad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1209 KJ / 289 kCal
Fett21 g
Salt0.1 g
Kolhydrater20 g
Protein4 g
Kommentarer
Varför ska man klä formen i plast?
Catherine
2020-10-26Hej Catherine! Tack för din fråga. Pajformen behöver faktiskt inte kläs i plast så vi har tagit bort det i texten. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-09Detta är väl leilas recept? Borde inte hon nämnas i beskrivningen då?
Julia
2020-09-18Hej Julia! Tack för din fråga. Det stämmer det är Leila Lindholm som är receptkreatör till detta recept vilket tidningen Buffé lyfte i mars 2016, där anges hennes namn. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-21Är verkligen dadlar, avokado och agavesirap som fraktats hit från andra sidan jorden mer klimatsmart än t.ex socker, margarin och ägg som producerats här? Tycker det är svårt att veta hur man ska tänka.
Anna-karin
2020-08-20Hej Anna-Karin! Ja det är klurigt att veta hur man ska göra. Vi har valt att ändra klimatreferensen i ingressen till detta recept eftersom vi endast klimatberäknar middagar. Här är en artikel där du kan läsa mer om växtbaseradkost och klimatet https://www.ica.se/buffe/artikel/ata-vaxtbaserat-bast-for-klimatet/ och via denna länk kan du se hur just du kan påverka ditt klimatavtryck genom maten som du äter https://www.ica.se/appar-och-tjanster/klimatmal/ Hoppas detta är till hjälp. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-01