Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sikrom "bearnaise" med gröna bönor

Ett fantastiskt recept på bearnaise med sikrom som serveras med gröna bönor. Du gör såsen av bland annat ägg, smör, vinäger och dragon. Servera såsen med tjusig kokt sparris, sugarsnaps och haricots verts. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och vinäger till ett fluffigt skum över vattenbad. Slå i smöret i tunn stråle under konstant vispning.
  2. Smaka av med salt, peppar och dragon. Vänd i sikrommen precis före servering.
  3. Skala sparrisen. Skär sparris och alla bönor i ca 2-3 cm bitar. Koka i mineralvatten tills de blir mjuka, koka bönor och sparris var för sig.
  4. Kyl ned de kokta grönsakerna i kallt vatten. Vänd runt grönsakerna i lite olivolja och finskuren körvel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g sikrom
  • skal från 1 citron
  • 5 äggulor
  • 3 dl skirat smör
  • 1/2 dl god vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • mungbönsgrodd
  • 1 knippe grön sparris
  • 3 - 4 kvistar finskuren dragon
  • 100 g sugarsnaps
  • 100 g haricots verts
  • 1 knippe finskuren körvel
  • mineralvatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer