Ättikspäron med sting | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ättikspäron med sting

Saftiga inlagda päron som med bland annat vitlök och piri piri får lite extra sting! Ett utmärkt tillbehör att ha på matbordet för den som tycker om lite starkare tillbehör!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och halvera päron. Lägg dem i en plastpåse. Strö på salt. Pressa juice av citron över. Blanda. Förslut påsen och låt stå i rumstemperatur minst 1 timme.
  2. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt kallt vatten, finhackad vitlök och piri piri.
  3. Lägg över päronen i en burk med så mycket spad att det täcker. Droppa över lite kallpressad rapsolja. Låt stå kallt minst 1 dygn.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 500 g små päron (6-7 st, gärna conference)
  • pressad juice av 1 citron
  • 1 dl socker
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 piri-piri
  • kallpressad rapsolja
  • 2 tsk salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan