Shrikand med saffran

Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Shrikand med saffran

Shrikand med saffran är spännande och välsmakande och passar utmärkt som efterrätt på julbordet. Den känns fräsch och lätt och har en rik smak av saffranet och de läckra nötterna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Shrikand med saffran

Ingredienser

4 portioner
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk rosenvatten (eller vanligt vatten)
1/2 dl mandel
1/2 dl pistagenötter
4 dl matyoghurt
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
3 - 3 1/2 msk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Michael! Förstår att det var klurigt, men nu har vi korrigerat receptet och hoppas det blir tydligare med halvt paket saffran (à 1/2 g). Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Spännande smaker och en rolig variant på en uppskattad efterrätt. Men det var svårt att klura ut mängden saffran, 1/2g eller 1/2fp.

    Michael

Testa liknande recept

  • Fluffig turkish delight
    Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nougat med rosenvatten och pistage
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Maritozzi med pistage
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ciderkokta äpplen med nougatrulle
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad