Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fluffig turkish delight

Ett krämigt och sött recept på fluffig turkish delight med bland annat Cointreau, citron, grädde och apelsinblomsvatten. En annorlunda, härlig efterrätt som du garnerar med pistagenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st små glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda Cointreau, juicen från citron och strösocker. Rör tills sockret löser sig.
  2. Häll i vispgrädde och vispa med elvisp tills den tjocknar något. Droppa eventuellt i rosenvatten eller apelsinblomvatten och fortsätt vispa tills grädden blir som en luftig kräm.
  3. Klicka i små glas och strö finhackade pistaschnötter ovanpå.

Ingredienser

Portioner: 10 st små glas
  • 6 msk Cointreau
  • 1 citron
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
Garnering
  • pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?