Fluffig turkish delight
Ett krämigt och sött recept på fluffig turkish delight med bland annat Cointreau, citron, grädde och apelsinblomsvatten. En annorlunda, härlig efterrätt som du garnerar med pistagenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
10 st små glas
6 msk Cointreau
1 citron
4 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1 msk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
Garnering
pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gjorde halv sats, inget apelsinblomsvatten eller rosvatten tyvärr. Blev lyckat! Pistagenötterna var en nice touch, trevlig kombination till den lite syrliga "moussen". Jag hade även mörk Noblesse till som dekoration. "Moussen" smakar dock väldigt(!) mycket cointreau, tänker ha lite mer socker (+2tsk elr så) och 2/3 mängden cointreau nästa gång jag gör detta.
Elsa
2018-01-02