Fluffig turkish delight

Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
1
Fluffig turkish delight

Ett krämigt och sött recept på fluffig turkish delight med bland annat Cointreau, citron, grädde och apelsinblomsvatten. En annorlunda, härlig efterrätt som du garnerar med pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Fluffig turkish delight

Ingredienser

10 st små glas
6 msk  Cointreau
1   citron
4 msk  strösocker
3 dl  vispgrädde
1 msk  apelsinblomsvatten eller rosenvatten

Garnering

pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Gjorde halv sats, inget apelsinblomsvatten eller rosvatten tyvärr. Blev lyckat! Pistagenötterna var en nice touch, trevlig kombination till den lite syrliga "moussen". Jag hade även mörk Noblesse till som dekoration. "Moussen" smakar dock väldigt(!) mycket cointreau, tänker ha lite mer socker (+2tsk elr så) och 2/3 mängden cointreau nästa gång jag gör detta.

Elsa

2018-01-02

Testa liknande recept

Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marsipanmousse med apelsinsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadelparfait
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga