Nougat med rosenvatten och pistage

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nougat med rosenvatten och pistage

Att göra egen nougat är inte alls så svårt som man kan tro. Imponera på släkten i jul och bjud på ett nougatrecept med pistage och orientaliskt rosenvatten. Ett riktigt snyggt julgodis som ger lite extra flärd till dessertbordet.

Nougat med rosenvatten och pistage

Ingredienser

60 st

Smaksättning

ca 200 g osaltade pistagenötter
15 torkade urkärnade dadlar

Sockerlag

5 dl strösocker
1 1/2 dl glykossirap
1 dl vatten
2 msk rosenvatten

Maräng

2 äggvitor
2 bakplåtspapper
olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi270 KJ / 95 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater13 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Dadlar med lufttorkad skinka
Betyg 3 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bräck med dadlar
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fyllda dadlar
Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dadelparfait
Betyg 3.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dadel- och valnötsdroppar
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad