Örtkryddade färspinnar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtkryddade färspinnar

Med mycket smak från färska örter och fransk senap blir dessa lättlagade färspinnar ett kul alternativ till den traditionella köttbullen. I mindre format är de perfekta till buffén eller som mingelmat. Servera gärna med en fräsch yoghurtsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färs och mjölk. Tillsätt kryddorna och senapen.
  2. Dela färsen i 6 bitar (för 4 port) och forma varje bit till en avlång köttbulle direkt på spetten.
  3. Grilla i ca 15 minuter, eller stek 15-20 minuter i ugn, 225°C. Vänd spetten då och då.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk fransk senap
  • 6 grillspett i trä
Lägg till i inköpslistan