Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Shepherd´s pie

Klassisk Sheperds pie är en god paj med sitt ursprung i England. Fyll din paj med en underbar köttfärsröra av lammfärs, vitkål och tomatpuré. Över köttfärsröran lägger du ett täcke av fluffigt potatismos och gratinerar sedan i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala, tärna och koka potatisen i lättsaltat vatten, ca 10-15 minuter.
  3. Häll av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Blanda i havrebaserad dryck, ev äggula, margarin, salt och peppar. Vispa moset slätt.
  4. Fyllning: Fräs purjolök, vitkål och morot i olja i en gryta tills de är mjuka. Tillsätt köttfärsen och bryn sakta. Blanda i tomatpuré, vatten, salt och peppar. Rör om.
  5. Låt puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter. Späd med vatten om det behövs.
  6. Lägg köttfärsröran i en smord ugnssäker form, ca 20 cm i diameter (för 4 port). Bred på potatismoset.
  7. Strö ev ost över. Gratinera i ugn i 15-20 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 10 medelstora potatisar (10 st motsvarar ca 800 g)
  • 2 dl havrebaserad dryck
  • 1 äggula (kan uteslutas)
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1/2 - 0,8 tsk salt
  • 1 krm peppar
Fyllning
  • 1 liten finstrimlad purjolök
  • 3 dl finstrimlad vitkål
  • 1 riven morot
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g lammfärs (eller köttfärs)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost (kan uteslutas)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer