Shepherd's pie
En Shepherd´s pie som smakar precis som från Engelska landsbygden! Worcestershiresås och tabasco ger pajen goda smaker som kompletterar potatismoset med cheddarost fint. Varmrätten smakar bäst tillsammans med en krispig sallad och öl!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
1 kg potatis
2 dl matlagningsgrädde
1 äggula
50 g smör
2 dl finstrimlad purjolök
200 g riven cheddarost
salt och peppar
Färs
450 g köttfärs (gärna fläsk- eller lammfärs)
2 msk worcestershiresås
1 msk soja (kinesisk)
ett par droppar tabasco
salt och peppar
1 ägg
1 msk olivolja (till formen)
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och smör.
Gör äggfri: uteslut äggula och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och smör.
Gör äggfri: uteslut äggula och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3112 KJ / 745 kCal
Fett41 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför är receptet ändrats? Sist jag gjorde var de morot och vitkål med i receptet och nånting annat som jag inte kan minnas
Marianne
2024-03-21Helt klart ätbart, men inte alls som en riktig Shepard’s pie. En bra liknelse skulle vara att beställa hem en stenugnsbakad pizza, men det som kommer fram är en Billys.
Dennis
2024-03-04Tyckte detta recept blev torrt, smaklöst och kompakt. Mer fuktiga ingredienser tack.
Oliver
2024-03-02