Shepherd's pie

En Shepherd´s pie som smakar precis som från Engelska landsbygden! Worcestershiresås och tabasco ger pajen goda smaker som kompletterar potatismoset med cheddarost fint. Varmrätten smakar bäst tillsammans med en krispig sallad och öl!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999

Ingredienser
4 portioner
Potatismos
1 kg potatis
2 dl matlagningsgrädde
1 äggula
50 g smör
2 dl finstrimlad purjolök
200 g riven cheddarost
salt
peppar
Färs
450 g köttfärs (gärna fläsk- eller lammfärs)
2 msk worcestershiresås
1 msk soja (kinesisk)
ett par droppar tabasco
salt
peppar
1 ägg
1 msk olivolja (till formen)
Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3112 KJ / 745 kCal
Fett41 g
Salt5 g
Kolhydrater47 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
54 stKan man använda sig av rester på fläsklägg ?
Anna karin
Hej Anna Karin! Det kan du göra men uteslut då ägget och ta lite mindre soja, läggen är rätt salt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Perfekt rätt att göra på överblivet potatismos!
Anita
Kan man använda pulvermos?
Gisela