Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Glöggkokta päron med cheddar 

Få smaker går upp mot glöggkokta päron! Päronklyftor får koka i glögg och sedan kylas ner. Servera päronen tillsammans med cheddarost, ett perfekt tillskott till julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen och skär i klyftor.
  2. Koka upp glögg i en kastrull. Lägg i päronbitarna och koka i ca 2 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
  3. Ställ in päronen i sin lag i kylen över natten eller minst 8 timmar.
  4. Skär cheddarosten i tärningar och servera till de glöggkokta päronen.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cheddarosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 päron t ex Conference
  • 5 dl glögg
  • 150 g cheddarost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer