Glöggkokta päron med cheddar 

9
1
Glöggkokta päron med cheddar 

Få smaker går upp mot glöggkokta päron! Gör inkokta päron med smak av glögg: bara att koka päronklyftor i glögg och sedan kyla ner. Servera dessa goda glöggpäron tillsammans med cheddarost, ett perfekt tillskott till julbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Glöggkokta päron med cheddar 

Ingredienser

8-10
4
päron t ex Conference
5 dl
glögg
150 g
cheddarost

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cheddarosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Emelia

12/16/2020

Ska det vara Alkoholfri glögg? Vilken cheddar rekommenderar ni?

Redaktionen ICAse

12/22/2020

Hej Emelia! Du kan välja antingen eller. Vi provlagade med vinglögg, den ska koka så alkoholen försvinner men ofta är vinglögg något smakrikare än de alkoholfria varianterna. Samma gäller cheddar, välj en ost du gillar men gärna någon som är lagrad lite längre tid. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1129 KJ / 270 kCal
Fett 9 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 26 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept