Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sharonsallad

Sharonsallad med kiwi och salladslökar är en vacker liten sallad som gör sig bäst med en dressing av muskot, citron och olja. Servera salladen till rökt kött eller rostbiff.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och tärna sharonfrukterna. Skala och skiva kiwin. Skölj och strimla salladslöken.
  2. Dressing: Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  3. Lägg allt i en skål och häll dressingen över. Servera salladen till rökt kött eller rostbiff.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 sharonfrukter
  • 2 kiwifrukter
  • 2 salladslökar
Dressing
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm muskot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden