Kyckling med dipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling med dipp

Suverän fingermat med smaker av kiwi och vitlök. Kycklingen marineras i de roliga smakerna och steks eller grillas. Servera med en krämig jordnöt- och sweetchilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner eller 8 bufféportioner.

  1. Skär kycklingfilé i 3 cm stora bitar.
  2. Mosa kiwifrukter och blanda med rapsolja, pressade vitlöksklyftor, kinesisk soja, salt och svartpeppar. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg ner kycklingbitarna. Förslut påsen och massera in marinaden i köttet. Låt ligga i kylskåp i 1 timme.
  3. Stek i omgångar i smör. Låt svalna.
  4. Blanda jordnötssmör, gärna "crunchy", sweet chilisås och konc kycklingfond. Späd med vatten till önskad konsistens.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 kiwifrukter
  • 1 dl rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • vatten
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info