Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kiwicarpaccio med rostad mandel och mynta

En pikant överraskning för dig som brukar äta kiwi helt naturell. Med mynta, mandel och stjärnanis som smakkompisar blir resultatet något utöver det vanliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva kiwin tunt och fördela på fyra assietter (för 4 port).
  2. Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna, hacka grovt och strö över kiwin.
  3. Värm honungen i mikro eller i kastrull. Mortla stjärnanisen fint och blanda med honungen.
  4. Strimla myntan och strö över kiwin. Ringla över honungen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kiwifrukter
  • 1 dl skalad mandel
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk honung
  • 1 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 768 kJ / 184 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept