Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Sharon- och bananfyllda crêpes med apelsinsås

Sharon- och bananfyllda crêpes med apelsinsås är ett riktigt läckert recept som passar perfekt på födelsedagskalaset om man vill servera något som är både matigt och sött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, salt och socker till en klimpfri smet. Smält matfettet i en crêpespanna eller liten stekpanna. Häll det smälta matfettet i smeten. Grädda crêpes i pannan.
  2. Lägg dem på ett fat med en remsa smörgåspapper mellan varje crêpe så att de inte klibbar ihop.
  3. Skölj och tärna sharonfrukterna. Skala och tärna bananen. Fördela frukten på crêpesen och rulla ihop.
  4. Garnering: Lägg dem på ett fat och strö över mandeln.
  5. Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den koka upp under omrörning. Servera apelsinsåsen varm till crêpesen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,8 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk socker
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 sharonfrukter
  • 1 - 1 1/2 bananer
Apelsinsås
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk socker
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk potatismjöl
Garnering
  • 1 dl flagad mandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1300 kJ / 310 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer