Bakad choklad med sharontopping | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakad choklad med sharontopping

En fyllig chokladfondant blir en maffigt söt avslutning på middagen. Sharonfrukten blir en frisk och snygg garnering. Servera den bakade chokladen med glass eller vispad grädde för en extra lyxig dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner.
  3. Vispa ihop ägg och socker. 
  4. Blanda potatismjöl och kakao i en skål. Rör ner i äggsmeten tillsammans med chokladsmöret.
  5. Fördela smeten i 4 smorda portionsformar (à ca 1 ½ dl, för 4 portioner).
  6. Ställ in formarna i mitten av ugnen 8–10 minuter, de ska vara krämiga inuti.
  7. Sharontopping: Skär sharonfrukterna i klyftor. Stek dem hastigt i smöret i en stekpanna. Strö över kardemumman.
  8. Toppa den bakade chokladen med sharonfrukterna. Servera gärna med en kula vaniljglass eller en klick vispad grädde.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 dl kakao
Sharontopping
  • 2 sharonfrukter
  • 2 msk smör
  • 1 krm mortlade kardemummakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2273 kJ / 543 kCal