Bakad choklad med sharontopping

5
1
Bakad choklad med sharontopping

En fyllig chokladfondant blir en maffigt söt avslutning på middagen. Sharonfrukten blir en frisk och snygg garnering. Servera den bakade chokladen med glass eller vispad grädde för en extra lyxig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Bakad choklad med sharontopping

Ingredienser

4 portioner
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao

Sharontopping

2 sharonfrukter
2 msk smör
1 krm mortlade kardemummakärnor

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Eva

2015-02-21

Kul att hitta ett fondant-recept som är glutenfritt från början.

Näringsvärde per portion

Energi 2273 KJ / 543 kCal
Fett 39 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 39 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden