Bakad choklad med sharontopping

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Bakad choklad med sharontopping

En fyllig chokladfondant blir en maffigt söt avslutning på middagen. Sharonfrukten blir en frisk och snygg garnering. Servera den bakade chokladen med glass eller vispad grädde för en extra lyxig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Bakad choklad med sharontopping

Ingredienser

4 portioner
100 g  smör
100 g  mörk choklad
2   ägg
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  potatismjöl
1/2 dl  kakao

Sharontopping

2   sharonfrukter
2 msk  smör
1 krm  mortlade kardemummakärnor

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Kul att hitta ett fondant-recept som är glutenfritt från början.

Eva

2015-02-21

Näringsvärde per portion

Energi2273 KJ / 543 kCal
Fett39 g
Salt0.5 g
Kolhydrater39 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Glutenfri semmelrulltårta
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsbullar
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummatryffel
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad
Betyg 3.8 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärskakor
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga