Shakshuka med tre sorters paprika

57
5 Klimatsmart
Shakshuka med tre sorters paprika

Kvällens middag är busenkel, mättande och kommer att sprida väldoft i hela köket. Denna arabiska husmansrätt består av tre sorters paprika som får puttra med spiskummin, paprikapulver, sambal oelek och tomater tills smakerna gift sig. Äggen pocheras sedan till perfektion och rätten avnjuts med ris och en fräsch sallad med koriander. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Shakshuka med tre sorters paprika

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Shakshuka

1
röd paprika
1
gul paprika
1
orange paprika
1
gul lök
2 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
1 msk
paprikapulver
1 msk
spiskummin
1 tsk
sambal oelek
1/2 tsk
salt
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl
vatten
-
salt och peppar
4
ägg

Grönsaker

2
hjärtsalladshuvuden
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
kruka koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Sätt in grytan i ugnen på 175˚C ca 10 minuter istället för att låta äggen bli klara under lock.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Ellen

2020-03-13

Det står en burk körsbärstomater, konserverade eller färska?

Redaktionen ICAse

2020-03-16

Hej Ellen! Ber om ursäkt för att det var otydligt. Det är konserverade tomater vi har använt i receptet. Vi har nu lagt till mängden på burken vilket gör det lite tydligare. Hälsningar Ulrika

Kerstin therese

2018-05-11

Riktigt gott att äta. Åt den med baguette och det var verkligen en hit!

Mateusz

2017-09-18

Otroligt gott :)

Näringsvärde per portion

Energi 1641 KJ / 392 kCal
Fett 10 g
Salt 1 g
Kolhydrater 57 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept