Kvällens middag är busenkel, mättande och kommer att sprida väldoft i hela köket. Denna arabiska husmansrätt består av tre sorters paprika som får puttra med spiskummin, paprikapulver, sambal oelek och tomater tills smakerna gift sig. Äggen pocheras sedan till perfektion och rätten avnjuts med ris och en fräsch sallad med koriander. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och smidigt! Hade inga körsbärstomater så jag tog krossade tomater istället och det gick finfint!
Rebecka
2022-02-03Riktigt gott och lättlagat! Det blir nog en sommar favorit!
Rita
2021-05-19Det står en burk körsbärstomater, konserverade eller färska?
Ellen
2020-03-13Hej Ellen! Ber om ursäkt för att det var otydligt. Det är konserverade tomater vi har använt i receptet. Vi har nu lagt till mängden på burken vilket gör det lite tydligare. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-16