Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Shakshuka med tre sorters paprika

Kvällens middag är busenkel, mättande och kommer att sprida väldoft i hela köket. Denna arabiska husmansrätt består av tre sorters paprika som får puttra med spiskummin, paprikapulver, sambal oelek och tomater tills smakerna gift sig. Äggen pocheras sedan till perfektion och rätten avnjuts med ris och en fräsch sallad med koriander. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Shakshuka: Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och klyfta löken.  
  3. Hetta upp olivoljan i en rymlig gryta. Fräs paprika, lök, pressad vitlök, tomatpuré och kryddor ca 5 minuter på medelvärme.  
  4. Tillsätt tomater och vatten. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.  
  5. Gör fyra gropar i såsen. Knäck ner äggen och låt sjuda under lock ca 8 minuter eller tills vitan stelnat men gulan fortfarande är krämig. 
  6. Grönsaker: Skär salladen i strimlor, ansa och skiva salladslöken och grovhacka koriandern.
  7. Servera shakshukan med sallad, salladslök, koriander och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Sätt in grytan i ugnen på 175˚C ca 10 minuter istället för att låta äggen bli klara under lock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Shakshuka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 ägg
Grönsaker
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1641 kJ / 392 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer