Shakshuka med tre sorters paprika
Kvällens middag är busenkel, mättande och kommer att sprida väldoft i hela köket. Denna arabiska husmansrätt består av tre sorters paprika som får puttra med spiskummin, paprikapulver, sambal oelek och tomater tills smakerna gift sig. Äggen pocheras sedan till perfektion och rätten avnjuts med ris och en fräsch sallad med koriander. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Shakshuka
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vatten
salt och peppar
4 ägg
Grönsaker
2 hjärtsalladshuvuden
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1641 KJ / 392 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Bytte ut äggen & la i kall fetaost precis innan servering. Rekommenderas!
Linda
2024-08-18Supergott och smidigt! Hade inga körsbärstomater så jag tog krossade tomater istället och det gick finfint!
Rebecka
2022-02-03Riktigt gott och lättlagat! Det blir nog en sommar favorit!
Rita
2021-05-19