Shakshuka med grönkål
Äggrätten shakshuka görs på en bas av tomatsås som man knäcker i ägg i som tillagas i grytan. Här serverar vi shakshukan med stekt grönkål och bröd för en extra twist!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
Shakshuka
400 g aubergine
3/4 msk salt
2 schalottenlökar
ca 3/4 dl olivolja
1 1/2 msk tomatpuré
3/4 msk torkad oregano
1 förp krossade tomater (à 500 g)
3/4 tsk strösocker
1 1/2 krm svartpeppar
4 ägg
Grönkål
150 g grönkål
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
salt
Till servering
1/2 kruka dill
bröd
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1491.4 KJ / 355.8 kCal
Fett28.7 g
Salt2.1 g
Kolhydrater11.6 g
Protein10.8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott! Jag stekte grönkålen tillsammans med auberginen och blandade alltihop
Eva
2022-04-08