Shakshuka med grönkål

3
0
Shakshuka med grönkål

Äggrätten shakshuka görs på en bas av tomatsås som man knäcker i ägg i som tillagas i grytan. Här serverar vi shakshukan med stekt grönkål och bröd för en extra twist!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Shakshuka med grönkål

Ingredienser

4 portioner

Shakshuka

400 g
aubergine
3/4 msk
salt
2
schalottenlökar
ca 3/4 dl
olivolja
1 1/2 msk
tomatpuré
3/4 msk
torkad oregano
1
förp krossade tomater (à 500 g)
3/4 tsk
strösocker
1 1/2 krm
svartpeppar
4
ägg

Grönkål

150 g
grönkål
1
vitlöksklyfta
2 msk
smör
-
salt

Till servering

1/2
kruka dill
-
bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Över 60 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept