Shakshuka med grönkål

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
1Klimatsmart
Shakshuka med grönkål

Äggrätten shakshuka görs på en bas av tomatsås som man knäcker i ägg i som tillagas i grytan. Här serverar vi shakshukan med stekt grönkål och bröd för en extra twist!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Shakshuka med grönkål

Ingredienser

4 portioner

Shakshuka

400 g aubergine
3/4 msk salt
2 schalottenlökar
ca 3/4 dl olivolja
1 1/2 msk tomatpuré
3/4 msk torkad oregano
1 förp krossade tomater (à 500 g)
3/4 tsk strösocker
1 1/2 krm svartpeppar
4 ägg

Grönkål

150 g grönkål
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
salt

Till servering

1/2 kruka dill
bröd

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott! Jag stekte grönkålen tillsammans med auberginen och blandade alltihop

Eva

2022-04-08

Näringsvärde per portion

Energi1491.4 KJ / 355.8 kCal
Fett28.7 g
Salt2.1 g
Kolhydrater11.6 g
Protein10.8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Auberginekräm
Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili con carne med aubergine
Betyg 4.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine- och tomatgryta
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålsdopp med korv
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med oliver och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga