Shakshuka med grönkål

6
0 Klimatsmart
Shakshuka med grönkål

Äggrätten shakshuka görs på en bas av tomatsås som man knäcker i ägg i som tillagas i grytan. Här serverar vi shakshukan med stekt grönkål och bröd för en extra twist!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Shakshuka med grönkål

Ingredienser

4 portioner

Shakshuka

400 g aubergine
3/4 msk salt
2 schalottenlökar
ca 3/4 dl olivolja
1 1/2 msk tomatpuré
3/4 msk torkad oregano
1 förp krossade tomater (à 500 g)
3/4 tsk strösocker
1 1/2 krm svartpeppar
4 ägg

Grönkål

150 g grönkål
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
salt

Till servering

1/2 kruka dill
bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1491.4 KJ / 355.8 kCal
Fett 28.7 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 11.6 g
Protein 10.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept