Shakshuka med bönor och mynta

19
2 Klimatsmart
Shakshuka med bönor och mynta

Shakshuka, en spännande och kryddig rätt från Mellanöstern med ägg som får sjuda klart i grytan. Grytan är underbart kryddad och passar väldigt bra ihop med bönorna. Servera med ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017

Shakshuka med bönor och mynta

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
4
port ris eller couscous
1
röd paprika
1
grön paprika
2 tsk
spiskummin
2 krm
gurkmeja
1 tsk
chilipulver
2 tsk
paprikapulver
1/2 g
saffran
1 1/2 tsk
salt
2 tsk
strösocker
2
förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl
vatten
-
peppar
1
förp, kokta svarta bönor (à 380 g)
4
ägg
1
kruka mynta
1
ask, färsk persilja (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten om ris används, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Helena

10/27/2020

Det saknas syra i detta recept. Jag tog i lite lime. Funkade bra. Jättegott!

Valentina

12/21/2017

Det här är en mexikansk frukost...som kallas huevos rancheros...det är exakt samma recept...märkligt

Näringsvärde per portion

Energi 2014 KJ / 480 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept