Shakshuka med bönor och mynta

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
2Klimatsmart
Shakshuka med bönor och mynta

Shakshuka, en spännande och kryddig rätt från Mellanöstern med ägg som får sjuda klart i grytan. Grytan är underbart kryddad och passar väldigt bra ihop med bönorna. Servera med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017

Shakshuka med bönor och mynta

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 port ris eller couscous
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk spiskummin
2 krm gurkmeja
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
1 1/2 tsk salt
2 tsk strösocker
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vatten
peppar
1 förp, kokta svarta bönor (à 380 g)
4 ägg
1 kruka mynta
1 ask, färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Det saknas syra i detta recept. Jag tog i lite lime. Funkade bra. Jättegott!

Helena

2020-10-27

Det här är en mexikansk frukost...som kallas huevos rancheros...det är exakt samma recept...märkligt

Valentina

2017-12-21

Näringsvärde per portion

Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Shakshuka
Betyg 4.1 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginegryta "Baingan aachari"
Betyg 4.3 av 5.
116 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel
Betyg 3.7 av 5.
140 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shakshuka med koriander
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lins- och zucchinigryta med paprika
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig chili med paprika och sötpotatis
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga