Shakshuka med bönor och mynta
Shakshuka, en spännande och kryddig rätt från Mellanöstern med ägg som får sjuda klart i grytan. Grytan är underbart kryddad och passar väldigt bra ihop med bönorna. Servera med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 port ris eller couscous
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk spiskummin
2 krm gurkmeja
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
1 1/2 tsk salt
2 tsk strösocker
2 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vatten
peppar
1 förp, kokta svarta bönor (à 380 g)
4 ägg
1 kruka mynta
1 ask, färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det saknas syra i detta recept. Jag tog i lite lime. Funkade bra. Jättegott!
Helena
2020-10-27Det här är en mexikansk frukost...som kallas huevos rancheros...det är exakt samma recept...märkligt
Valentina
2017-12-21