Bengalisk palak paneer

16
2
Bengalisk palak paneer

Palak paneer – Kuber av indisk färskost som tillagas i en kryddig tomat- och spenatgryta och serveras med kokt ris och naanbröd. Den populära rätten, som betyder spenat med paneer-ost, har ursprungligen sina rötter i Indien men har i det här receptet fått en bengalisk prägel.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Bengalisk palak paneer

Ingredienser

4-6 portioner
250 g fryst bladspenat
450 g paneer ost
1 liten rödlök
1 liten gul lök
5 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1/2 tsk gula senapsfrön
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk garam masala
1 krm malen gurkmeja
2 tsk salt
1 msk strösocker
10 körsbärstomater
1 grön chili
1 röd paprika
2 msk rapsolja
1 dl tomatpuré
1 msk finriven ingefära
1 tsk grovkornig senap
3 dl vatten
3 dl vispgrädde

Till servering

kokt ris
naanbröd
limeklyftor
rostade nötter och kokos

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut naanbröd till servering eller byt mot glutenfritt bröd.

 

Gör så här

Tips

Byt 1 grön chili mot 3 små piri piri (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Marina

2021-11-14

Enkelt och väldigt gott! Uteslut chili om du inte tycker om stark mat. Orkade inte baka naan. Tunna pitabröd funkade lika bra

Vendela

2021-11-10

Mycket gott, även gott i matlådan.

Testa liknande recept