Bengalisk palak paneer

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat
7
Bengalisk palak paneer

Palak paneer – Kuber av indisk färskost som tillagas i en kryddig tomat- och spenatgryta och serveras med kokt ris och naanbröd. Den populära rätten, som betyder spenat med paneer-ost, har ursprungligen sina rötter i Indien men har i det här receptet fått en bengalisk prägel.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Bengalisk palak paneer

Ingredienser

4-6 portioner
250 g fryst bladspenat
450 g paneer ost
1 liten rödlök
1 liten gul lök
5 vitlöksklyftor
3 lagerblad
1/2 tsk gula senapsfrön
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk garam masala
1 krm malen gurkmeja
2 tsk salt
1 msk strösocker
10 körsbärstomater
1 grön chili
1 röd paprika
2 msk rapsolja
1 dl tomatpuré
1 msk finriven ingefära
1 tsk grovkornig senap
3 dl vatten
3 dl vispgrädde

Till servering

kokt ris
naanbröd
limeklyftor
rostade nötter och kokos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Gott, men ska pröva med mindre grädde alt mellangrädde nästa gång. Håller med om kryddningen, 1,5 ggr mer & ändå nästan för tamt för rätten.

Anette

2024-03-02

Jättegott! Den kommer att gå på repris. Det går åt mera salt.

Mitra

2022-06-28

Ljuvlig! Krydda extra & hela spenatpåsen i😋

Jeanette

2022-03-06

Testa liknande recept

Currygryta med potatis, blomkål och paneer
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panéer med curry och spenat
Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatcurry palak paneer med tomat
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paneer butter masala
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetarisk tikka masala med havregrädde
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga