Lax dopiaz är autentisk hemmamat i Bangladesh med inspiration från kuststaden Cox's Bazar. Laxfilé marineras i en kryddig marinad och tillagas i en het tomatcurrysås med lök. Toppa grytan med koriander och servera med kokt ris och rostad lök.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2021
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anette
2022-03-26Så gott 😀.. Blev lite vattnig. Men går att undvika. Testa 1 1\2 dl vatten istället för 2. Kommer göra många gånger. PS. Använde inte senapen. Tycker inte om och passade inte i rätten.
Claés
2022-03-20Vanligtvis när jag lagar mat så har jag höga förväntningar och jag tänker att andras lagade mat smakar så mycket bättre. Nu tänkte jag annorlunda. Vad månde bli av detta? Alldeles för mycket lök och vilken enorm röra. >Inte doftar det något vidare heller. ;MEN vilken överraskning. Såå gott!!!!
Mari
2022-01-07Vi har inte lax i Bangladesh. Till denna rätt används uteslutande hilsa-fisk. Går så klart att byta till annan fisk t.ex. lax, men skriv då det och inte att rätten är autentisk.