Shakshuka

Recept på shakshuka med ursprung i mellanöstern. Här använder du tre sorters paprika som får puttra med spiskummin, paprikapulver, sambal oelek och tomater tills smakerna gift sig. Äggen pocheras sedan till perfektion och rätten avnjuts med ris och en fräsch sallad med koriander. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Shakshuka
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vatten
salt
peppar
4 ägg
Grönsaker
2 hjärtsalladshuvuden
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
Gör så här
00:05:00
00:05:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1641 KJ / 392 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
10 stÄter inte ris så jag tog mindre mängd vatten, fem ägg & serverade med dubbel mängd sallad. Hade jag kunnat ge fler stjärnor hade jag gjort det!
Cecilia
Jättegott. Bytte äggen mot 500 gr fisk. Blev succé🤗
Michaela
Supergott! Bytte ut äggen & la i kall fetaost precis innan servering. Rekommenderas!
Linda
Supergott och smidigt! Hade inga körsbärstomater så jag tog krossade tomater istället och det gick finfint!
Rebecka
Riktigt gott och lättlagat! Det blir nog en sommar favorit!
Rita
Det står en burk körsbärstomater, konserverade eller färska?
Ellen
Hej Ellen! Ber om ursäkt för att det var otydligt. Det är konserverade tomater vi har använt i receptet. Vi har nu lagt till mängden på burken vilket gör det lite tydligare. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Riktigt gott att äta. Åt den med baguette och det var verkligen en hit!
Kerstin therese
Otroligt gott :)
Mateusz
Riktigt gott och lättlagat. Vi kör i mer sambal oelek för styrkan och adderar fler ägg då vi skippar riset! #LCHF
Kristoffer
Den här rätten var jättegod! Tog i lite ketchup för att få bort den bittra smaken som lätt blir när man har tomater/puré. Kommer att bli en favvis här hemma! Även för dottern som är vegan - tar inte i äggen till henne. :-)
Renate