Shakshuka

Betyg 4.3 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Shakshuka

Recept på shakshuka med ursprung i mellanöstern. Här använder du tre sorters paprika som får puttra med spiskummin, paprikapulver, sambal oelek och tomater tills smakerna gift sig. Äggen pocheras sedan till perfektion och rätten avnjuts med ris och en fräsch sallad med koriander. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Shakshuka

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Shakshuka

1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange paprika
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl vatten
salt
peppar
4 ägg

Grönsaker

2 hjärtsalladshuvuden
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander

Gör så här

00:05:00
00:05:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Äter inte ris så jag tog mindre mängd vatten, fem ägg & serverade med dubbel mängd sallad. Hade jag kunnat ge fler stjärnor hade jag gjort det!

    Cecilia

  • Jättegott. Bytte äggen mot 500 gr fisk. Blev succé🤗

    Michaela

  • Supergott! Bytte ut äggen & la i kall fetaost precis innan servering. Rekommenderas!

    Linda

  • Supergott och smidigt! Hade inga körsbärstomater så jag tog krossade tomater istället och det gick finfint!

    Rebecka

  • Riktigt gott och lättlagat! Det blir nog en sommar favorit!

    Rita

  • Det står en burk körsbärstomater, konserverade eller färska?

    Ellen

    Hej Ellen! Ber om ursäkt för att det var otydligt. Det är konserverade tomater vi har använt i receptet. Vi har nu lagt till mängden på burken vilket gör det lite tydligare. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Riktigt gott att äta. Åt den med baguette och det var verkligen en hit!

    Kerstin therese

  • Otroligt gott :)

    Mateusz

  • Riktigt gott och lättlagat. Vi kör i mer sambal oelek för styrkan och adderar fler ägg då vi skippar riset! #LCHF

    Kristoffer

  • Den här rätten var jättegod! Tog i lite ketchup för att få bort den bittra smaken som lätt blir när man har tomater/puré. Kommer att bli en favvis här hemma! Även för dottern som är vegan - tar inte i äggen till henne. :-)

    Renate

Näringsvärde per portion

Energi1641 KJ / 392 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater57 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kyckling shawarma - kycklingkebab i ugn
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soppa från Korea
    Betyg 2.6 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biber yaglamasipaprika i tomatsås
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Väldoftande couscoussallad
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammgryta med plommon och lime
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Markiz lammtagine med grönsaker
    Betyg 3.4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad