Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sesamwok med broccoli och koriander

En härlig matig wok med klassiska smaker. Om så önskas, servera koriandern vid sidan om så var och en får ta så mycket man vill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna. Dela dem i halvor på längden och sedan i tunna skivor.
  2. Ansa och skär broccolin i mindre bitar (även stammen).
  3. Skala och hacka vitlöken.
  4. Strimla lövbiffen. Bryn köttet i hälften av oljan i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp det på en tallrik.
  5. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Fräs sesamfrön, morötter, broccoli och vitlök i resten av oljan ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda ner vattnet, buljongtärningen och sambal oelek. Låt koka ca 5 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Lägg i köttet.
  8. Grovhacka koriandern och rör ned den i woken. Smaka av med salt och peppar. Servera med nudlarna.

För alla:

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 350 g lövbiff
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 kruka koriander
  • 4 port risnudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1586 kJ / 380 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer