Sesamstekt laxfilé med spenat och ingefära

Laxfilé som du steker i sesamfrö får en läckert krispig yta som går väl ihop med salladen på spenat, lök och chili. Laxfilén och spenaten serveras med en utmärkt sås på sweet chili, soja och krämig gräddfil.

Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2925 KJ / 699 kCal
Fett36 g
Kommentarer
6 stJag älskar kombon av majonnäs och japansk soja som i ert recept ”Poké bowl med marinerade böngroddar och sojamanonnäs”, men i det här receptet, med gräddfil istället för soja, kommer jag hädanefter att minska på andelen soja. Jag tyckte den tog över litegrann. Som helhet var det jättegott med många goda asiatiska smaker i kombination.
Peter
Väldigt gott eftersom jag körde med rostad potatis i stället för ris. Såsen hade inte så värst mycket att tillföra och kan ersättas av någon annan, efter smak.
Johann
Väldigt gott men alldeles för mycket sås. Får man laxen saftig så behövs det nästan ingen sås. Vi grillade hel filé med skinn.
Ingrid
Jätte gott! Men vi dubblerade mängden grönsaker. Vi kommer att lagda detta igen.
Carina
Jättegott! Ska minska lite på sesamfröna nästa gång då jag tyckte de tog över laxsmaken lite. Spenaten är jättegod men, jag som älskar grönsaker, tyckte att det var lite för lite till 4 portioner.
Andrea
Jättegod kryddning, men spenaten blev lite bitter. Vet inte om jag stekte den för länge.
Angela