Sesamstekt laxfilé med spenat och ingefära

30
5
Sesamstekt laxfilé med spenat och ingefära

Laxfilé som du steker i sesamfrö får en läckert krispig yta som går väl ihop med salladen på spenat, lök och chili. Laxfilén och spenaten serveras med en utmärkt sås på sweet chili, soja och krämig gräddfil.

Sesamstekt laxfilé med spenat och ingefära

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax
4 portioner jasminris
salt och peppar
1 dl sesamfrö
4 msk olivolja
1 rödlök
1 röd chili
2 påsar babyspenat (à 70 g)
2 dl gräddfil
2 msk japansk soja
3 msk sweet chili
3 msk färskriven ingefära

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Johann

2022-11-06

Väldigt gott eftersom jag körde med rostad potatis i stället för ris. Såsen hade inte så värst mycket att tillföra och kan ersättas av någon annan, efter smak.

Ingrid

2013-08-21

Väldigt gott men alldeles för mycket sås. Får man laxen saftig så behövs det nästan ingen sås. Vi grillade hel filé med skinn.

Carina

2013-01-16

Jätte gott! Men vi dubblerade mängden grönsaker. Vi kommer att lagda detta igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2925 KJ / 699 kCal
Fett 36 g
Läs mer om näringsvärden