Sesamstekt laxfilé med spenat och ingefära
Laxfilé som du steker i sesamfrö får en läckert krispig yta som går väl ihop med salladen på spenat, lök och chili. Laxfilén och spenaten serveras med en utmärkt sås på sweet chili, soja och krämig gräddfil.
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax
4 portioner jasminris
salt
peppar
1 dl sesamfrö
4 msk olivolja
1 rödlök
1 röd chili
2 påsar babyspenat (à 70 g)
2 dl gräddfil
2 msk japansk soja
3 msk sweet chili
3 msk färskriven ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2925 KJ / 699 kCal
Fett36 g
Kommentarer
Väldigt gott eftersom jag körde med rostad potatis i stället för ris. Såsen hade inte så värst mycket att tillföra och kan ersättas av någon annan, efter smak.
Johann
2022-11-06Väldigt gott men alldeles för mycket sås. Får man laxen saftig så behövs det nästan ingen sås. Vi grillade hel filé med skinn.
Ingrid
2013-08-21Jätte gott! Men vi dubblerade mängden grönsaker. Vi kommer att lagda detta igen.
Carina
2013-01-16