Sesamstekt laxfilé med spenat och ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sesamstekt laxfilé med spenat och ingefära

Laxfilé som du steker i sesamfrö får en läckert krispig yta som går väl ihop med salladen på spenat, lök och chili. Laxfilén och spenaten serveras med en utmärkt sås på sweet chili, soja och krämig gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Krydda laxbitarna med salt och peppar, vänd dem i sesamfrö och bryn i hälften av oljan, lägg laxen i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  5. Skala löken och skär den i klyftor. Dela och kärna ur chilin, skär den i breda strimlor. Skölj spenaten och låt den rinna av.
  6. Blanda gräddfil med soja och sweet chili till en sås.
  7. Fräs lök och chili i resten av oljan, rör ner ingefäran och vänd ner spenaten. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera lax med spenat, sweet chilisås och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • 4 portioner jasminris
  • salt och peppar
  • 1 dl sesamfrö
  • 4 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 2 påsar babyspenat (à 70 g)
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk sweet chili
  • 3 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2925 kJ / 699 kCal
Fett: 36 g
Läs mer om näringsvärden