Sesampanerad strömming med haricots verts

Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sesampanerad strömming med haricots verts

Du panerar den klassiska svensk strömmingen med knapriga sesamfrön och steker den därefter tills den får en fin färg. Olivolja- och vitlöksstekta haricots verts ger tallriken en färgklick och tillsammans med pasta eller ris så är middagen fulländad.

Sesampanerad strömming med haricots verts

Ingredienser

4 portioner
400 g strömmingsfiléer
ca 2 - 2 1/2 msk majsstärkelse
1 äggvita
2 msk sesamfrö
1 dl rapsolja
1 förp frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
1/2 tsk rostad vitlök
salt
peppar

Gör så här

00:02:00
I näringsberäkningen ingår äggnudlar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag skulle önska mer kryddor i paneringen.

    Marita

Näringsvärde per portion

Energi2195 KJ / 524 kCal
Fett20.9 g

Testa liknande recept

  • Strömming med lime och tomat
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsstekt strömming med pepparrot
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gremolatfylld strömming
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • "Ingeborgare"
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömmingslåda
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad